Žaklina Tatalović tužila Bakareca, ali svaki put pred suđenje poslanik SNS se „razboli“: Kako naprednjački kerber iz Skupštine beži od suočavanja

Foto: N1
Foto: N1

Poslanik SNS Nebojša Bakarec bolestan je za sud, ali ne i za sve druge političke aktivnosti i uvrede, tvrdi novinarka N1 Žaklina Tatalović, koja je podnela privatnu tužbu protiv Bakareca zbog izrečenih uvreda i laži.

 

Naime, vređajući Žaklinu Tatalović, novinarku N1 televizije, na drustvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, Bakarec je samo nastavio ono za šta koristi skupštinsku govornicu. Zbog ovoga je Tatalović odlučila da podnese privatnu tužbu protiv poslanika. Problem je u tome, kako kaže naša sagovornica, što je Bakareca nemoguće videti na sudu.

 

U ponedeljak, 10. juna, bilo je zakano ročište po privatnoj tužbi novinarke koje je Bakarec preskočio uz opravdanje da je bolestan. Ovo je samo jedno u nizu ročište na kojem se Bakarec nije pojavio – dok je, tvrdeći da je za sud bolestan, gostovao je na režimskim televizijama ili bio aktivan na društvenim mrežama.

 

O tome svedoči i njegovo pojavljivanje na Informer televiziji, samo dva dana nakon ročišta na kojem nije bio, u utorak, 12. juna.

 

“Sve traje skoro godinu dana i sudija i mi kao strana koja tuži imali smo razumevanja nekoliko puta, ali onda se desi da istog dana imamo suđenje, poslanik je navodno bolestan, a samo nekoliko sati kasnije sretnem ga u Skupštini”, kaže za Nova.rs novinarka N1 koja ne odustaje ni od jedne tužbe za uvredu koju joj je putem društvenih mreža, ili televizija, uputio Bakarec.

 

 

Između ostalog, poslanik Bakarec ju je nazvao “ološem” kada je urednik Informera Dragan J. Vucicevic prvi put išao u zatvor zbog presude koja nije imala veze sa Tatalović.

 

Pisao je još i kako podržava Vučićevića, koji je takođe vređao pomenutu novinarku, te da staje iza svake njegove reči.

 

Dragan J. Vučićević, urednik Informera, ranije je osuđen zbog uvreda nanetih novinarki N1. Međutim, tvrdnje da zbog toga ide u zatvor nisu istinite.

 

Zatvorska kazna je zapravo preinačena novčana kazna koju je Vučićević odbio da plati nakon donete sudske presude. U slučaju Žakline Tatalović tada se oglašavala i poverenica za ravnopravnost polova.

 

Advokat Srđan Dugonjić i Dragan Maravić, koji zastupaju novinarku N1 Žaklinu Tatalović, za Nova.rs govore da se Bakarec do sada nikada nije pojavio na zakaznim ročištima.

 

„Nebojša Bakarec nijednom se nije pojavio pred sudom u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela uvreda, izvršenog na štetu Žakline Tatalović. Naime, od pet ročišta koliko je sud zakazao u ovom krivičnom postupku, počev od 6.10.2023. godine kada je bilo zakazano prvo ročište, Bakarec nije pristupio ni na jedno od tih ročišta. Očigledno je da Bakarec daje sebi za pravo da omalovažava Žaklinu Tatalović i povređuje njenu čast i ugled, dok sa druge strane nema hrabrosti da se suoči sa posledicama svojih postupaka“, rekli su oni za Nova.rs.

 

„Primera radi, Bakarec nije pristupio na ročište koje je bilo zakazano za ponedeljak 10.6.2024. godine, pozivajući se na zdravstvene razloge iz lekarskog izveštaja izdatog još 5.6.2024. godine, dakle čak pet dana ranije. Međutim, ono što je interesantno jeste to da ti isti zdravstveni razlozi nisu bili prepreka Bakarecu da prisustvuje Svesrpskom saboru koji je održan u subotu 8.6.2024. godine, ali isto tako i da gostuje na jutarnjem programu televizije Informer svega dva dana kasnije, dakle u sredu 12.6.2024. godine. Kako sve ovo navodi na to da Bakarec izbegava da pristupi na ročišta u ovom postupku, to će optužba svakako zatražiti medicinsko veštačenje u pogledu toga da li je Bakarec sposoban da učestvuje u ovom postupku“, zaključili su Dugonjić i Maravić za Nova.rs.

 

Interesantno je da Bakareca zastupa, odnosno ovaj slučaj vodi, advokat Dragan Palibrk, inače jedan od advokata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koji je inače na poslednjem ročištu tražio razumevanje za svog klijenta rekavši “da je već u godinama”.

 

Poslanik SNS Nebojša Bakarec ima 61 godinu i veoma je aktivan na političkoj sceni, ali i u parlamentu.

 

Izvor: Nova.rs

Tagovi

Povezani tekstovi