Zaustavili novinara i aktiviste koji su snimali hidroelektranu kod Leskovca

rupska-reka

[box align=’box-left’ id=’8157′]“Našem automobilu ‘lada niva’ preprečili su put kamionom nešto posle 17 časova i ne puštaju nas da se vratimo kući. Ljuti su što smo snimili suvo korito iznad elektrane jer je voda cevima preusmerena direktno u turbine.Evo, ovoga momenta stiže policija, pa se nadamo da će nas oni izvući“, kazao je Stanisavljević agenciji Beta.

Predsednik Udruženja „Rupska reka“ Srđan Jović rekao je da je grupa aktivista obišla rečno korito kod hidroelektrane zbog dojave meštana Novog Sela da su ugrožene retke vrste riba.

„Korito reke ostalo je bez minimuma vode u dužini od blizu četiri kilometra, gde borave crvene pastrmke i rečni rakovi, zakonom zaštićene vrste, pa smo otišli da se uverimo na licu mesta, a TV Klisura je bila zainteresovana za izveštavanje“, kazao je Jović.

Vlasnik hidroelektrane i fabrike „Bane komerc“ Branislav Pešić iz leskovačkog sela Kumarevo, rekao je da je o incidentu obavešten telefonom.

„Ljudi iz ‘Rupske reke’ pokušali su da insceniraju neprijatnu situaciju, što je snimljeno na video kamerama. Verovatno je to iznerviralo naše ljude koji su jutros iz Leskovca otišli da urede šumu oko hidroelektrane“, kazao je Pešić.

Aktivisti „Rupske reke“ i ranije su optuživali vlasnika elektrane za uništavanje prirode i zamućenje reke iz koje se Grdeličani snabdevaju vodom za piće.

Tagovi

Povezani tekstovi