Završen štrajk novinara lokalne televizije

Posle odluke Skupštine opštine (SO) Smederevo da smeni vršioca dužnosti direktora Jovicu Šešlaka i na njegovo mesto postavi Dragana Kosovca, 36 radnika televizije je počelo štrajk.

Pošto novo rukovodstvo ni posle 50 dana od početka štrajka nije uspelo da uđe u prostorije televizije, Kosovac je u junu, tokom noći, sa radnicima demontirao opremu i preneo na drugu lokaciju.

U međuvremenu su se neki radnici vratili na posao a na razgovore sa Kosovcem je došlo njih 15.

Novi direktor lokalne televizije Dragan Kosovac je ponudio štrajkačima posao „prema stručnosti i sposobnostima“.

Smenjenom direktoru te medijske kuće Jovici Šešlaku, smenjenom glavnom i odgovornom uredniku Zoranu Mitroviću, uredniku informativnog programa Oliveri Milošević i još nekolicini štrajkača ponuđeno je da nastave rad u televiziji kao komercijalisti.

„Ponuđeno mi je da budem komercijalista što je možda u redu s obzirom na moju školsku spremu ali nije prema mojim sposobnostima“, rekao je agenciji Beta Šešlak.

On je dodao da će o toj ponudi odlučiti posle „konsultacija sa ljudima sa kojima je u štrajku“.

Posao novinara prihvatili su predsednik sindikata „Nezavisnost“ Radan Jevtović i član štrajkačkog odbora Biljana Marković dok je Vladimir Košanin, kome je takođe ponuđen posao novinara, dao je otkaz.

Otkaz je dalo pet radnika, dvoje je prihvatilo posao komercijaliste, a ostali su tražili osam dana da razmisle hoće li se vratiti u televiziju kao komercijalisti.

Lokalna televizija sada ima 64 zaposlena, od toga direktor i glavni urednik imaju visoko obrazovanje.

Tagovi

Povezani tekstovi