Završen štrajk radnika RTS-a, sindikati kažu da se borba nastavlja

rts

Štrajk radnika Radio televizije Srbije koji je počeo u 14 časova, završen je nakon sat vremena, bez ikakvih rezultata, te će u dogledno vreme biti nastavljen.

 

Štrajk su održali Sindikat RTS Nezavisnost i Strukovni sindikat radnika RTS-a, jer rukovodstvo javnog servisa nije odgovorilo u zadatom roku na njihove zahteve za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih.

 

Dane Markovski, predsednik sindikata RTS Nezavisnost, kaže za Danas da im se tokom jednočasovnog štrajka niko od poslodavaca nije obratio.

– Nisu reagovali ni na naša upozorenja, niti na štrajk. Ponašaju se kao da se ništa ne događa – navodi Markovski.

 

On dodaje da će se sa štrajkom sigurno nastaviti, a da će dalje korake saopštiti javnosti nakon što se sastanu i dogovore sa predsednicima drugih sindikata.

 

Podsetimo, zaposleni traže povećanje cene rada i povećanje iznosa za topli obrok i regres, zatim pravo na dostojanstven i bezbedan rad na javnom servisu, poštovanje Kolektivnog ugovora, kao i pravednu i realnu sistematizaciju poslova.

 

Zahtevi štrajkača su i prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje RTS-a u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima.

Tagovi

Povezani tekstovi