Zbog neovlašćenog upada u dvorište, pravni tim N1 najavljuje podnošenje prijava

slika: N1
slika: N1

Pravni tim N1, zbog neovlašćenog upada u dvorište naše televizije, najavljuje podnošenje krivičnih prijava, kao i pokretanje drugih pravnih postupaka.

 

„Zapravo su ljudi okupljanjem ometali medijsku delatnost, odnosno ometali su proizvodnju programa koji se odvija u toj zgradi. Zaposleni se, koliko smo shvatili, nisu osećali bezbedno. Tako da je to neki vid pritiska na proizvodnju programa u neku ruku. Sa druge strane, već smo rekli, okupljali su se na mestu za koje nije predviđeno okupljanje i koje je protivno Zakonu o javnom okupljanju“, rekao je advokat Junajted grupe Miloš Stojković.

 

Nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazi, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

 

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.

Tagovi

Povezani tekstovi