Zekić: Kraj štrajka kada pronađu ko je crtao kukasti krst na zgradi člana REM

Izvor: NUNS
Izvor: NUNS

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić rekla je da će REM prestati sa štrajkom kada policija pronađe i kazni osobu koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi njen zamenik Milorad Vukašinović, kao i kada prestanu pritisci u vezi sa odlukom o dozvoli za petu frekvenciju.

„Obustava rada će trajati dok se ne steknu zdravi uslovi rada, što podrazumeva da prestane hajka Nove S, N1 i određenog dela opozicionog dela društva i civilnog sektora, koji traje već godinama. Zahtev je da prestanu pritisci i da nadležni organi pronađu i kazne osobu koja je nacrtala ovaj znak ispred zgrade mog zamenika“, rekla je Zekić za Udruženje novinara Srbije.

 

Zekić je rekla da zbog štrajka REM neće odlučivati ni o čemu, ni o kakvim dozvolama, uključujući i dozvolu za petu frekvenciju, a, takođe i redovne procese, kao što je naplata dugova.

 

„Ozbiljno je ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM-u. Zaposleni u REM-u su godinama unazad izloženi pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektora i oni direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu“, dodala je ona.

 

Kako je ranije navedeno, REM je juče doneo odluku o obustavi rada.

 

Ministar telekomunikacija i informisanja Mihailo Jovanović rekao je da je bilo kakav uticaj na rad REM-a „nedozvoljen i nemoguć“.

Tagovi

Povezani tekstovi