Zekić: Ne pada mi napamet da podnesem ostavku

Ona napominje i da nju bira i smenjuje Skupština.

„Zaista bih volela da mi neko objasni tu frazu – „pasivni odnos prema dominaciji sadržaja na štetu interesa javnosti i medijskog pluralizma“. Šta znači to? Da sam pasivna prema sadržaju koji se emituje na Pinku ili onom koji se emituje na N1?Prema Kesiću, Ivanoviću ili prema Pajkiću?“, upitala je Zekić.

Ona je dodala i da se plaši da smo mi previše neiskreno društvo da bi dobila taj odgovor.

„Kao što niko neće lepo da kaže – ja hoću da budem član Saveta REM, a znam da neki iz tog „stručnog tima“ hoće, nego svoje lične ambicije kriju iza, kao borbe za javni interes. O tome koliko ne znaju ništa ni o našim ovlašćenjima, ni o zakonu, mrzi me više da pričam. Dakle na pada mi napamet da podnosim ostavku, bira me i smenjuje Skupština“, istakla je Zekić za „Blic“.

Stručni tim dela opozicije oko Saveza za Srbiju saopštio je juče preporuke i zaključke za, kako su naveli, slobodne i fer izbore, kao i za ravnopravne medijske uslove.

Pored ostalog, traže se ostavke ministra kulture i državnog sekretara zbog „odgovornosti za urušavanje medijskog sistema“, kao i smena članova Saveta REM-a zbog neispunjavanja zakonskih obaveza.

Tagovi

Povezani tekstovi