Zekić: Neće da može da se dodeli peta frekvencija dok sam u sudskom sporu sa jednim kandidatom

izvor: NUNS
izvor: NUNS

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je juče da to telo ne trpi pritiske od vlasti, nego se tokom procesa dodela dozvola za nacionalne frekvencije televizijama sve vreme deo opozicije „iživljava“ nad članovima REM-a.

 

Povodom optužbi da zbog pritiska vlasti REM ne dodeljuje petu frekvenciju za nacionalnu televiziju, Zekić je za televiziju Pink rekla da peta frekvencija još nije dodeljena jer je jedna od televizija koje su konkurisale, Nova S, podnela tužbu.

 

„Nas je Nova S tužila zbog, po njima, produžetka roka za izdavanje dozvole za nacionalnu frekvenciju“, rekla je Zekić i dodala da dok je sa jednom od televizija koje su konkurisale u sudskom sporu „neće da može“ da REM izda dozvolu za nacionalnu frekvenciju.

 

Prema njenim rečima „druge televizije nijedan jedini put ni ‘A’ nisu rekli dok čekaju ko će da dobije dozvolu“.

 

„Sve veme deo opozicije se iživljava nad nama. Deo opozicije pokušava da nametne narativ da REM finansiraju poreski obveznici Srbije. Nas finansiraju televizije i radio stanice putem taksi. REM nije budžetska agencija, razliku izmedju prihoda i rashoda uplaćujemo u budžet Srbije“, kazala je Zekić.

Tagovi

Povezani tekstovi