ŽELJKO MITROVIĆ ZA UVREDU ČUPIĆU PLAĆA 30.000 DINARA

Željko Mitrović, vlasnik Televizije Pink, osuđen je juče u Drugom opštinskom sudu na novčanu kaznu zbog uvrede Čedomira Čupića,profesora Fakultteta političkih nauka. Mitrović je obavezan da Čupiću plati 30.000 dinara i da nadoknadi sudske troškove. Vlasnik ružičaste televizije proglašen je krivim po privatnoj tužbi zato što je na Pinku u više navrata pročitano njegovo pismo, u kojem se pominju stanovi koji pripadaju Čedomiru Čupiću i komentariše profesorov rad u Komisiji za prijem studenata na FPN-u.


Da podsetimo, „rat“ iymeđu Miotrovića i Čupića nastao je kada je profesor Čupić u svojstvu člana Saveta za borbu protiv korupcije izjavio da je zgrada RTV Pink nelegalno sagrađena i da je zbog toga treba srušiti. Ubrzo je usledio odgovor Mitrovića, u vidu pisma emitovanog na Pinku februara 2002. godine, u kojem je Čupić optužen da poseduje stan u Atini, stan u centru Beograda i da je gradio vilu na Kosmaju u vreme sankcija.


U obrazloženju presude, sudija Aleksandar Trešnjev objasnio je da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela uvrede, a ne klevete.


– Ne postoje elementi krivičnog dela klevete, jer je utvrđeno da profesor Čupić poseduje nepokretnosti koje su u pismu navedene. S druge strane, način na koji je pismo intonirano ima uvredljiv karakter i usmereno je na omalovažavanje ličnosti Čedomira Čupića – rekao je sudija Trešnjev.


– U pismu i ne piše ništa drugo, i zato ne može biti reči o kleveti. Samim tim, tvrdnje tužioca nisu osnovane – rekao je advokat Željka Mitrovića.


(A.Đ.)

Tagovi

Povezani tekstovi