Živojin Rakočević novi predsednik UNS-a

Foto: N1
Foto: N1

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) izabrala je za novog predsednika tog udruženja Živojina Rakočevića, novinara iz Gračanice i direktora Doma kulture, saopštila je Izborna komisija UNS. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a glasanje za Upravni odbor UNS ostavlja se članovima na odluku, jer su u kutiji bila dva listića više od broja evidentiranih članova koji su glasali, navela je Izborna komisija.

Na Skupštini je, osim predsednika, biran i Upravni, Nadzorni odbor i Sud časti UNS.

 

Ove godine prijavljen je znatno veći broj kandidata za sve organe Uprave, a delegati kojih je registrovano 592, biraju između dva kandidata za predsednika.

 

Kandidaciona komisija UNS predložila je za kandidata dosadasnjeg predsednika Vladimira Radomirovića, a na Izbornoj skupštini usvojen je predlog da Živojin Rakočević, na osnovu žalbi podnetih Skupštini, bude drugi kandidat.

 

Prema izveštaju RTV KiM od subote kasno uveče, Rakočević je većinom glasova izabran za predsednika UNS.

 

On je dobio 263 glasa, dosadašnji predsednik Vladimir Radomirović 241, a pet glasova je bilo nevažećih.

 

Glasalo je 510 članova od 599 koliko je imalo pravo glasa.

 

Na sopštavanju rezultata nije bio prisutan Radomirović.

 

Izabrani i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, Upravni odbor u toku dana

 

Izborna komisija Udruženja novinara Srbije (UNS) konstatovala je, na osnovu glasanja članova tog udruženja, da su izabrani članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a da se glasanje za Upravni odbor UNS ostavlja članovima na odluku, jer su u kutiji bila dva listića više od broja evidentiranih članova koji su glasali.

 

U petočlani Nadzorni odbor izabrani su Dušanka Vujošević, Dušan Telesković, Brane Krtolica, Života Negovanović i Radojka Nikolić.

 

U Sud časti UNS izabrani su Jasmina Ilić, Muharem Bazdulj, Milorad Vesić, Vesna Kostić i Ljubinka Milinčić.

 

U nastavku Skupštine UNS članovi su razmatrali predloge šta raditi sa glasanjem za Upravni odbor UNS, zbog dva listića više.

 

Izborna komisija je odmah zapečatila kutiju, ne brojeći glasove, a članovi UNS su uglavnom bili za to da se u toku dana ponovi glasanje.

 

U nastavku sednice, koja je počela u subotu kada se i glasalo za organe UNS, Skupština UNS je odlučila da se glasanje za članove uprave ponovi danas.

 

U toku dana se očekuje štampanje 599 listića i glasanje za upravu.

Tagovi

Povezani tekstovi