Zoran Kesić: Krećemo od nule u starim patikama

Petak je pre podne, studio u Košutnjaku.

U njemu se drugim danima snimaju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i PLjiŽ, a u studiju koji je odmah pored, svoje emisije rade Olja Bećković, i Dare i Mare iz „Mentalnog razgibavanja“.

Novi prostor je jedino što je drugačije u odnosu na pređašnja izdanja emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, utisak je koji nosimo sa snimanja premijerne epizode koja će se emituje u istom terminu u kojem išla na TV O2 (subota, 21 sat).

Kao i do sada, publiku mahom čine mladi, uglavnom dvadesetogodišnjaci.

Snimanje je zanimljivije čak i od same emisije, jer pored britkog humora kojeg vide gledaoci pored malih ekrana, u pauzama slušamo i Kesića koji u sekundi ispaljuje „fore“. Pre početka snimanja, prišao je publici da je pozdravi i objasni zašto na nogama ima jedne a u rukama drži druge patike.

– Želim da vam se zahvalim zbog toga što ste došli na ovo jedinstveno i nama bitno snimanje. Nakon 190 epizoda osećam se kao da krećemo od nule, pa neka ovo bude novi početak. Verujem da se svi pitate zašto držim patike u ruci. Dobio sam ih juče od sponzora i imao sam želju da ih obujem, ali problem je u tome što imam čukalj – objasnio je Kesić.

Čukalj na desnoj nozi ga onemogućava da bez bola nosi kožne patike, pričao je Kesić, a mi smo iskoristili priliku da ga pitamo kako se oseća i da li je uzbuđen pred snimanje u novom studiju.

– Više sam ushićen novim studijom i novim početkom a opet, zbog tog čuklja osećam fizičku tenziju. Ta tenzija je malo umanjena jer sam se u međuvremenu prezuo u oronule, stare patike – rekao je Kesić.

Naredno naše pitanje je bilo da li ćemo, sem patika, videti nešto novo u predstojećoj sezoni u odnosu na ono što smo do sada gledali.

– Hvala što ste me pitali o čuklju. Neće biti drugačije u smislu da ćemo promeniti koncept. Jer publika očekuje od nas ono što radimo već šest godina. Ali u skladu sa novim studijom, novim kolegama i energijom, siguran sam da ćemo i mi u hodu smišljati neke nove stvari. Emisija će trajati nešto duže – poručio je Kesić.

Pitali smo ga i da li ima neku poruku za publiku, sem da ga boli čukalj.

– Hvala vam što ste pomenuli čukalj. Imam poruku da se to na vreme sanira, jer on je sve veći i veći. Treba ga iseći dok je mali, jer kada naraste, muka živa. Mora radikalni rez da se napravi. O čuklju pričam, vidiš kako ti namigujem – rekao nam je voditelj pre nego što je seo u svoju stolicu.

Potom je usledila retrospektiva političkih bisera i bizarnosti koje su obeležile protekla dva mesece koliko emisija nije išla. Bilo je tu najviše izjava predsednika Aleksandra Vučića koji radi nedeljom, mrzi da odmara i neće da leži. Podsetili smo se i gosta Dee i Sarape kome se svakog Božića i Uskrsa pojavljuje krst na čelu, a on gledaoce na Božić pozdravlja sa „Hristos vaskrse“. Ipak, kroz najveći deo emisije provejavala je izjava ministra za boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđević koji je rekao da ministarstvo brine o ljudima koji su zbog posledica rata ostali bez – genitalija.

– Spojite vaše genitalije i aplauzom pozdravite našeg gosta – poručio je Kesić publici pre nego što je najavio analitičara Marka Prelevića, odgovornog urednika Nedeljnika.

Veći deo emisije bio je posvećen korona virusu i načinom na koji se vlast i lekari sprdaju sa ozbiljnom bolešću koja je u svetu odnela na hiljade života.

– Mi smo takav narod, uvek smo bili veseli. I dok su nas Turci nabijali na kolac, mi smo se smejali. „Kakav ti je ovo kolac? Pa ovo je čačkalica“ – poručili su autori „24 minuta“ u jednom od segmenata.

Njihova oštrica nije zaobišla ni opoziciju, te je jedan bio posvećen lideru Dveri Bošku Obradoviću i njegovom video zapisu o „opasnosti“ od migranata. Usledio je prilog i o „narodnim patrolama“ koje „štite“ žene i decu od migrantske pošasti. Uz šalu, ali i ozbiljan komentar, satiričari iz „24 minuta“ su podsetili na broj ubijenih i silovanih žena u Srbiji od početka godine, od strane supružnika i članova porodica. „Opomenuli“ su i ministra prosvete Mladena Šarčevića da mikrofon „nije ono što se gura u oko“ već služi da se čuje kad on, na primer, kaže „navalentan“.

Poruka publici na kraju emisije je bila da prošetaju po šumi u Košutnjaku, ali i da kupe novi Nedeljnik. Ne zbog gosta, već zato što se u njemu nalaze dve Kesićeve fotografije, dobre za kožu i rast kose, ukoliko se okače u spavaćoj sobi.

Njuzovci: Sve je isto

– Nema razlike između dosadašnjih emisija i ove. Ista je ekipa, isti koncept, studio sličan – poručili su Njuzovci, Marko Dražić i Nenad Milosavljević nakon snimljene emisije. Jedino je Miroslav Vujoviću teže, jer mora iz Mirijeva da se „probija“ do Košutnjaka, dok mu je bilo lakše da dolazi do studija O2.

Tagovi

Povezani tekstovi