Oduvek je imao privilegije

– Ovo što se dešava je skandalozno. Njemu je sve odobreno. Ranije je pušten iz pritvora, a mnoge odluke u njegovom slučaju su bile protivzakonite. Uvek ću pamtiti odluku sudije Radmile Dragičević-Dičić, koja ga je, posle presude, pustila na slobodu. Nedavno sam načula da je prešao u poluotvoreni deo zatvora, ali on je i pre toga je bio u samici u kojoj je imao televizor i telefon – kaže Žanka Stojanović.


Ona smatra da mu ustupke čine „njegovi prijatelji, radikali i SPS-ovci“.
– Radikali su ga i dosad branili, govoreći da je žrtva, a ne krivac. Milanović krije nešto veliko i ovakvim ustupcima ga hrane da bi ćutao – smatra Stojanovićeva.


Ona kaže da je nedavno predloženo da se nastradali radnici RTS-a posthumno odlikuju ordenom rada jer su „odgovorno, savesno i profesionalno“ obavljali radni zadatak, ali da su porodice odbile jer bi se prihvatanjem predloga amnestirao Milanović i ostali krivci.
– Da smo to prihvatili, Milanovića bi pustili iz zatvora. Nismo uspeli da saznamo ko se to igra s poginulim radnicima i njihovim porodicama. Potpisnik ovog predloga je Svetozar Marović, a bilo je priče i da je predlog dao Boris Tadić. Posle odbijanja ovog predloga, nastao je muk – kaže Žanka Stojanović i dodaje da „ni posle šest godina nije oplakala sina jer se bori sa alama u ovoj zemlji u kojoj nema pravde.“

A. Savić

Tagovi

Povezani tekstovi