Otvoren Međunarodni pres centar

-Ovaj centar će predstavljati odskočnu dasku za dalje jačanje Srbije na prostoru Kosova i Metohije. Biće ovo važno uporište a ujedno i podrška srpskom narodu u predstojećem burnom periodu-kazala je Vera Raškov, rukovodilac Međunarodnog pres centra.


Prisutnim gostima, među kojima su bili predstavnici Beograda, međunarodne zajednice i politički predstavici Srba sa severa Kosova, obratio se Vuko Antonijević,potpredsednik Koordinacionog centra za Kosmet, rekavši da je: „Međunarodni pres centar lociran na mestu gde su, uostalom i skonecentrisane i sve državne strukture. Ovo je prva linija odbrane,a očekuje nas jedan zaistav presudan trenutak gde ćemo ili sačuvati državu ili, možda, ostati bez dela teritorije“.


Antonijević je podsetio na protekli šestogodišnji period napomenuvši da je zbog nepoštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti prostor Kosova i Metohije postao „Oaza za organizovani kriminal i za sve što u civilizovanom svetu ne postoji“.


-Pod protektoratom međunarodne zajednice, dobili smo na stotine nerešenih ubistava, kindapovanja, pre svega nepoštovanja elementarnih ljudskih prava. Niko nije uhapšen niti odgovara za počinjene zločine. Na Međunarodnom pres centru je da preuzme, možda, istorijsku ulogu kako bi se prikazala istina, i samo istina-da se prestane sa prikazivanjem žrtve kao zločinca-istakao je Antonijević, koji je pozvao albanske kolege na saradnju.


I Miodrag Todorović, potpredsednik Koordinacionog centra, naglasio je da cilj otvaranja ovog medijskog centra „rehabilitacija žrtava, u ovom slučaju Srba, koji su godinama medijski satanizovani“.


Srpskim i albanskim novinarima na usluzi će biti prostorije u kojima je sva neophodna savremena tehnološka oprema a svakodnevno će na usluzi novinarima biti prevodioci sa albanskog i engleskog jezika.


B. Radomirović

Tagovi

Povezani tekstovi