Predstavljanje izveštaja Media Freedom Rapid Response misije u Srbiji

Foto: MFRR
Foto: MFRR

Article 19 sa zadovoljstvom predstavlja svoj izveštaj misije o stanju slobode medija i bezbednosti novinara u Srbiji. Ranije te godine, Article 19 je sproveo međunarodnu misiju zagovaranja u Srbiji, da bi procenio situaciju slobode izražavanja u zemlji, u partnerstvu sa članovima Media Freedom Rapid Response (MFRR) i sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS). Misiji su prisustvovali i Centar za ljudska prava – Američka advokatska komora i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope.

Izveštaj analizira nalaze međunarodne misije u oblastima slobode medija, bezbednosti novinara, pravnog uznemiravanja novinara i zaštite slobode izražavanja u Srbiji. Ovi nalazi su rezultati niza virtuelnih sastanaka koje su partneri misije održali sa medijskim udruženjima, novinarima, predstavnicima vlade i međunarodnim organizacijama u Srbiji u januaru/februaru 2021. Događaj će održati 11. maja u utorak od 12 časova do 13:30.

 

Učesnici događaja su:

 

Sara Klark, direktorka za Evropu i Aziju ispred Article 19

 

Marija Babić, pravnica Nezavisnog udruženja novinara Srbija

 

Zamira Dabarova, pravna konsultantkinja pri Centru za ljudska prava – Američkoj advokatskoj komori

 

Ana Lalić, novinarka portala nova.rs

 

Tokom događaja biće obezbeđen simultani prevod između engleskog i srpskog jezika. Informacije za pridruživanje Zoom vebinar-u biće poslate učesnicim koji se registruju na sledećem linku.

 

Kliknite na sledeći LINK  da biste pristupili celom izveštaju koji je dostupan na engleskom i srpskom jeziku.

 

Tagovi

Povezani tekstovi