SDP u Crnoj Gori traži zabranu emitovanja TV Happy

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Agenciju za elektronske medije Crne Gore da hitno onemogući emitovanje programa Happy televiziji iz Srbije.

U saopštenju, koje potpisuje potpredsednik SDP-a Bojan Zeković naveo je da ta televizija „u kontinuitetu proizvodi huškačke sadržaje“.

 

„A sinoć je imala kulminaciju sa emisijom pod temom ‘Da li će pasti krv u Crnoj Gori?’ Medijski šljam iz regiona koji godinama kulturološki i informativno truje naš javni prostor sada ide korak dalje i pokušava isprovocirati sukobe u Crnoj Gori“, naveo je Zeković, a prenose Vijesti.

 

Poručio je da su „naše unutrašnje razlike naše“ i da ih treba rešavati dogovorom, „kao mnogo puta do sada“.

 

„Ali svi zajedno ne smemo dozvoliti da budemo alatka u tuđim rukama i da drugi ostvaruju svoje interese zavađajući nas među sobom. Svi građani Crne Gore, uprkos razlikama moramo biti nepodeljeni u odlučnosti da se problem reši na miran način i ne dozvolimo da nas radikalska vlast iz Beograda huška jedne na druge“.

 

Zeković je pozvao predsednika Skupštine Aleksu Bečića i premijera Zdravka Krivokapića da osude pokušaj stvaranje nemira kako bi „pala krv u Crnoj Gori“ i obezbede poštovanje zakona i nemogućnost emitovanja sličnih sadržaja ubuduće.

 

Gost Televizije Happy sinoć je bio i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Tagovi

Povezani tekstovi