Izveštaj o položaju i pravima slobodnih novinara u Srbiji

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) organizuje predstavljanje Izveštaja o položaju i pravima slobodnih/samostalnih novinara i novinarki u Srbiji u subotu, 18. decembra 2021. godine u 12h.

Ovim izveštajem analizirano je kakvi su uslovi rada slobodnih/samostalnih medijskih profesionalaca, koje su sve mogućnosti za njihovo udruživanje, kako uslovi rada utiču na njihov rad i na kvalitet javnog informisanja. Takođe, izveštaj obuhvata i pravnu analizu načina angažovanja slobodnih/samostalnih novinara u Srbiji.

 

KO:

 

Ricardo Gutiérrez – generalni sekretar Evropske federacije novinara

 

Bojan Urdarević – istraživač i profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu

 

Darko Šper – predsednik Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost

 

Stojan Marković – novinar i član Izvršnog odbora  NUNS – a, domaćin i moderator događaja

 

KADA: 12 časova, subota 18. decembar 2021. godine

 

GDE: Prostor Miljenko Dereta u Beogradu ul. Dobračina 55. Događaj je hibridnog karaktera ukoliko želite događaj da pratite onlajn možete pristupiti na sledećem linku.

 

KONTAKT: Za dodatne informacije i prijave prisustva, možete kontaktirati koordinatorku Mionu Milošević na broj telefona 066 8822 001 ili putem imejla: [email protected].

 

Na događaju će biti obezbeđen i slimultani prevod sa srpskog na engleski i sa engleskog na srpski.

 

Izveštaj je nastao u okviru projekta „Slobodni novinari oslobođeni svih pravakoji je sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi