Adria Media: Tužba je pokrenuta zbog objava navodnih „rezultata analiza“

adria-media-grup-logo-1415366463-587819

Kompanija „Adria media group“, osnivač i izdavač dnevnih novina i portala „Kurir“, tužila je medije koji su objavljivali tekstove sa neistinitim, neproverenim i uvredljivim informacijama o ovom mediju. Tužba je pokrenuta zbog objava navodnih „rezultata analiza“ koje su pripremili Raskrikavanje.rs i NVO Cink, iz kojih je potpuno nejasno o kakvim se analizama radi, šta je bio predmet istih i na koji su način izvršene, na osnovu čega se može zaključiti da su tvrdnje iznete potpuno paušalno s ciljem kaljanja poslovnog ugleda.

Kurir aktivno radi na unapređenju etičkih standarda i po monitoringu Saveta za štampu  beleži smanjenje broja prekršaja Kodeksa novinara za 40%, što je najveće poboljšanje na medijskom tržištu prošle godine. Iz tog razloga, čim su objavljeni sporni tekstovi sa navodnim „rezultatima analiza“, tražili smo na uvid analizu i metodologiju koju su koristili, kako bismo ustanovili šta je prepoznato kao „problematično“ po bilo kom osnovu. Odgovori nisu sadržali analizu sa konkretnim obrazloženjima navodno problematičnih objava. To potvrđuje da su tvrdnje neutemeljene i da je reč o tendencioznim objavama.

 

 

Naš jedini interes je da zaštitimo ugled kompanije, Kurira i svih naših zaposlenih, a prvenstveno naših urednika i novinara. Tužba je bila poslednja opcija na koju smo se odlučili tek nakon što smo iscrpeli sve druge mehanizme, uz puno strpljenja s naše strane.

Tagovi

Povezani tekstovi