Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Media: Danas je medij na koji smo ponosni

danas

Od trenutka kada smo u martu prošle godine preuzeli Dan Graf, redakcija Danasa je postala značajan deo porodice United Medija. Iako u korporativnom smislu mala kompanija, zauzeli su važnu poziciju u našem okruženju.

Cenili smo njihovu požrtvovanost i želju za opstankom kao i nespremnost da žrtvuju svoju nezavisnost zarad toga, čvrsto braneći novinarski integritet sve vreme.

 

Znali smo da je to operacija koja će uvek biti u nemilosti mnogih, ali to smo već dobro naučili kreirajući nove medijske kuće koje se vode isključivo profesionalizmom.

 

Imala sam čast da upoznam gospodina Dušana Mitrovića, jednog od osnivača Danasa i dugogodišnjeg direktora Dan Grafa, da razgovaramo i planiramo budućnost redakcije. Na žalost, Dušan nas je napustio prerano i nije stigao da vidi kako sada Danas napreduje putem koji su on i osnivači zacrtali. Takav put je uvek najteži, ali jedini moguć u profesiji odgovornoj čitavom društvu, kao što je novinarstvo.

 

Redakcija Danasa sada nije na istoj poziciji gde je bila pre samo godinu dana. Prepoznali su važnost prilagođavanja zahtevima tržišta, novim trendovima u načinu konzumiranja sadržaja, važnost digitalne transformacije i njima su odgovorili u vrlo kratkom periodu.

 

Nastavili su rast ka široj publici, pažljivo čuvajući ono što suština Danasa jeste – kredibilno, profesionalno izveštavanje. Negujući svoje verne čitaoce štampanog izdanja, Danas sada čitaju i milioni web portala koji je među 10 najčitanijih u Srbiji.

 

Celoj redakciji Danasa čestitam na izvanrednom uspehu koji su postigli u protekloj godini.

 

Želim da zahvalim i našim investitorima koji, i pored velikog širenja grupe u zemljama Evrope, vrlo cene ovakve operacije kao što je Danas – one koje doprinose boljitku građana i javnom interesu u zemljama u kojima poslujemo.

 

Slušajući o događajima iz prošlosti, nisam sigurna da li se status nezavisnih medija uopšte promenio, ili je pak još više degradirao u današnjoj Srbiji. Sve češće se čuje da ne znamo kako bi izgledala medijska scena bez medija koji posluju u okviru United Media.

 

Sa jedne strane smo razočarani zbog činjenice da su retki mediji koji imaju hrabrosti da budu profesionalni a sa druge strane smo ponosni što smo u prilici da putem naših medija građanima pružimo nepristrasno informisanje, ključno za razvoj svakog društva.

 

Danas je medij na koji smo ponosni.

 

Ubeđena sam da ćete nastaviti slobodarsku misiju, jer drugačije i ne umete. Srećan 25. rođendan!

 

Tagovi

Povezani tekstovi