Ćorović o frekvencijama: N1 i Nova S nisu konkurencija trovačima sa Pinka (VIDEO)

Aida Ćorović, Snimak ekrana: N1
Aida Ćorović, Snimak ekrana: N1

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović kaže za N1 povodom raspisivanja javnog konkursa za dodelu četiri televizijske nacionalne frekvencije da televizije N1 i Nova S nisu konkurencija B92 i Pinku. „Ne možete da budete konkurencija sa nekim ko su, slobodno mogu reći – trovači. Obrazovani sistem i mediji su najodgovorniji za ovakvo stanje u društvu, došli smo u stanje da će ljudi dobrovoljno pristajati na ispiranje mozga. Mi to živimo u punom kapacitetu, van velikih gradova većina ne zna da postoji N1 i Nova S, ne znaju za afere ove vlasti, slušaju mašineriju koja ozbiljno ispira mozak“, rekla je ona.

Kaže da je ono što može da se ncuje čuje na Pink „civilizacijsko potonuće“ i da je nemogućnost da se napravi distinkcija između dobra i zla posledica delovanje takvih medija.

 

 

 

„Vlada uverenje da ako čujete nešto na TV – to je tačno. Imamo zapušteno građanstvo koje nije u stanju da napravi razliku između ukusa i neukusa, to je sadržaj koji podseća na uličarski vokabular. Namerno i svesno zaglupljivanje građana, kad imate tavko građanstvo neće pokazivati otpor. Zapanjena sam kada vidim da pristojan svet gleda rijaliti programe, to nije zabava, sadržaj je banalan i ogavan, šta može da bude zabavno da se vređaju, psuju. Regulatorno telo to neće da vidi, oni su deo mašinerije, neće sami sebe da nagrde, to je sistem spojenih sudova, oni su tu da aminuju takve svinjarije. Bruka je i njihova, jednog dana kada Srbija ozdravi, regulatorno telo će biti izučavano kao primer potonuća i beščašća“, kazala je Ćorović.

Tagovi

Povezani tekstovi