Facebook će dozvoliti pozive na nasilje protiv Rusije

meta (1)

Kompanija Meta je nedavno promenila pravila o nasilju i podsticanju nasilja, zbog događaja u Ukrajini.

Facebook i Instagram će dozvoliti korisnicima u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika samo u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu, objavio je Rojters sinoć nakon uvida u određene interne mejlove Meta platforme, što je, kako se navodi, privremena promena u politici o govoru mržnje.

 

Društvena kompanija Meta, koja je vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske, navodi britanska novinska agencija.

 

Pozivi na smrt lidera dve zemlje će biti dozvoljeni samo ukoliko ne sadrže pozive na ostale mete ili imaju dva indikatora, kao što su lokacija ili metod, navodi se u jednom mejlu, u nedavnoj promeni pravila kompanije o nasilju i podsticanju nasilja.

 

Meta nije odmah odgovorila na zahteve za komentar, a privremena promena politike se odnosi na Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju i Ukrajinu.

 

Tagovi

Povezani tekstovi