Gojković: Medijska ponuda u Srbiji najraznovrsnija

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da u Srbiji radi oko 2.400 medija što, kako je ocenila, garantuje „najraznovrsniju medijsku ponudu, zahvaljujući kojoj svaki građanin može slobodno da izabere koju i kakvu vrstu informisanja želi“.

Ona je na otvaranju 8. regionalne konferencije o trendovima u telekomunikacijama i medijima „Digital 2021“ izjavila da su ubrzani tehnološki razvoj i prisustvo velikih telekomunikacionih sistema doprineli „visokom nivou medijskog pluralizma u regionu i Srbiji“.

 

„Primat društvenih mreža nad tradicionalnim medijima doneo je povećani obim širenja lažnih vesti i dezinformacija. Mnogi korisnici društvenih mreža nemaju svest da su i sami izvor informacija, samim tim ne poštuju profesionalne medijske standarde i etiku, niti za njih postoje mehanizmi odgovornosti“, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

 

Dodala je da je ministarstvo na čijem je čelu „preduzelo korake“ radi unapređenja oblasti informisanja.

 

„Tu pre svega mislim na korekciju postojećih medijskih zakona, kao i podsticanje i afirmisanje medijske pismenosti u saradnji sa Uneskom“, navela je ministarka.

Tagovi

Povezani tekstovi