Incident na press konferenciji opozicije u Novom Pazaru: Novinaru uskraćena mogućnost praćenja događaja

Ilustracija: Pexels
Ilustracija: Pexels

U sinošnjem incidentu na press konferenciji u Novom Pazaru, novinaru i fotoreporteru Senadu Senku Župljaninu uskraćena je mogućnost praćenja događaja, nakon što mu je generalni sekretar SDA Sandžaka Mefid Kamešničanin saopćio da mu ne može garantovati bezbjednost.

 

Incident se, prema riječima Župljanina, desio sinoć oko 21 čas, kada je pokušao prisustvovati press konferenciji organizovanoj od strane Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS). Međutim, Kamešničanin ga je obavijestio da ne može garantovati njegovu bezbjednost zbog navodnog straha od potencijalnih negativnih reakcija.

 

“Rečeno mi je od strane Merfida Kamešničanina, generalnog sekretara SDA Sandzaka, da ne može da mi garantuje bezbjednost. Kazao je da ga je strah da mi neko nešto ne kaže ili reaguje kako ne treba i da je zato za mene bolje da ne dolazim na press”, kaže Župljanin.

 

Župljanin kaže da se incident se dogodio u prisustvu načelnika policije i drugih kolega novinara koji su nastavili izvještavati sa događaja. Senko Župljanin je izrazio svoje nezadovoljstvo ovakvim postupkom, ocijenivši ga kao sramotan i nekorektan.

 

“Sve to dogodilo se u prisustvu načelnika policije kome se zahvaljujem na vrlo korektnom odnosu i nekoliko kolega kojima je dozvoljeno da izveštavaju sa pomenutog događaja. Kolege su se solidarisale i ostale su samnom neko vreme ali su na moje insistiranje otišli na događaj. Smatram da je ovo vrlo sramno i nekorektno. Uskraćivanje novinaru i fotoreporteru da postavi pitanje i snimi konferenciju dešavalo se samo 90’ godina”, ističe Župljanin.

 

Senad Senko Župljanin je fotoreporter i dopisnik Sportskog žurnala, Politike i Agencije FoNet. Uposlenik je Odjeljenja za informisanje Grada Novog Pazara, član Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Asocijacije sportskih novinara Srbije.

 

Izvor: Sandžačke

Tagovi

Povezani tekstovi