Kinezi pokušali da spreče novinarske ekipe da snime preseljenje radnika Linglonga iz Vijetnama (VIDEO)

novinari-sloboda-medija-mediji-nasilje

Dva Kineza u dva različita automobila pokušali su danas da spreče novinarske ekipe Dojče velea i portala VOICE koje su pratile preseljenje radnika iz Vijetnama, koji su zaposleni na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu, ispričala je sa lica mesta novinarka VOICE-a Ivana Gordić, koja je prva objavila priču o lošim uslovima u kojima žive ti radnici.

Prema njenim rečima, novinari su bili na licu mesta kako bi izvestili o preseljenju dela radnika iz Vijetnama iz neuslovnog smeštaja u industrijskoj zoni u mesto Ečka pored Zrenjanina.

 

“Bili smo da izveštavamo o Vijetnamcima u momentu kada su krenuli da ih voze u pikapovima i kombijima iz kampa u industrijskoj zoni. Veliki crni mercedes, sa istim onim vozačem koji je pre nekoliko dana blokirao put ekipi N1, sada je pokušavao da blokira put i nama. Mahnito je vozio: mi levo – on levo, mi desno – on desno”, kazala je Ivana Gordić.

 

Navela je da je vozač potom skrenuo u mesto Ečka i tu im je blokirao put.

 

“Onda smo mi snimali njega, a on nas. Kada smo uspeli da uđemo u selo i da vidimo gde su smestili radnike iz Vijetnama, došao je drugi automobil koji je takođe vozio neki Kinez i blokirao nam put. Ali, kada su videli da smo svi na telefonima i da zovemo, povukli su se”, rekla je Ivana Gordić.

 

Prema njenim rečima, iz razgovora sa komšijama novinari su saznali da je kuća u koju su danas smešteni radnici iz Vijetnama pre toga bila napuštena i neuslovna za život.

 

Dodala je da su u razgovoru sa meštanima saznali da su oni uznemireni zbog dešavanja u selu.

Tagovi

Povezani tekstovi