Konkurs za stipendiju Instituta Maks Plank

Max-Planck-Gesellschaft.svg

Max Planck institut raspisao je stipendiju MPIL Journalist in Residence Fellowship koja omogućuje novinarima s višegodišnjim iskustvom da provedu tri mjeseca na Institutu. Vrijeme i trajanje boravka (između siječnja i prosinca 2023.) dogovaraju se pojedinačno. Kako se navodi u natječaju novinare se potiče da iskoriste priliku za razmjenu ideja s istraživačima na Institutu te da sudjeluju u različitim formatima rada i rasprave.

Stipendija MPIL Journalist in Residence Fellowship namijenjena je slobodnim i zaposlenim novinarima iz svih medija (tisak, online, radio, televizija) koji redovito izvještavaju i pišu o pravnim i ustavnim temama ili temama iz politike, gospodarstva i temama povezanim s istraživanjem.

 

Za vrijeme trajanja boravka osigurana je  stipendija za istraživanje od 3000 € mjesečno. Institut osigurava radni prostor i pristup svim istraživačkim resursima i knjižnicu Instituta.

 

Institut Max Planck za komparativno javno pravo i međunarodno pravo ovom stipendijom nudi priliku za suradnju s međunarodnom akademskom zajednicom i stjecanje dubljih uvida u temeljna pitanja i aktualne probleme međunarodnog prava, prava Europske unije , i javno pravo, bez velikog pritiska dnevnih rokova na slobodno odabranom projektu.

 

U propozicijama Natječaja od natjecatelja se traži da dostave: kratki portret vlastitog novinarskog rada; životopis;  tri uzorka rada koji su relevantni za teme istraživanja instituta; kratak pregled predloženog istraživanja planiranog za boravak na Institutu te pojedinosti o željenim datumima (između siječnja i prosinca 2023.) i planiranom trajanju boravka

 

Prijave se primaju do 15. septembra 2022. do 24 sata.

 

Pitanja o programu i postupku prijave možete uputit na e-mail Journals@mpil.de

 

Više možete pogledati na mpil-journalist-in-residence.cfm.

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi