Kurs engleskog jezika i dve radionice za novinare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Naziv projekta: Kurs engleskog jezika i dve radionice za novinare (Digitalni alati za verodostojno izveštavanje i proveru činjenica i mobilno novinarstvo MOJO)

 

Donator: Američka ambasada

 

Vreme realizacije: 01.09.2021.-31.07.2022.

 

Uloga NUNS-a: nosilac projekta

 

Budžet: 34,000 USD

 

O projektu:

 

Kroz radionice na temu digitalnih alata i MOJO tehnika (po dve radionice za svaku temu), 48 medijskih radnika će steći nova znanja i unaprediti svoje profesionalne veštine. Radionice će se održavati u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Pored toga, 24 novinara će imati priliku da trajno nadograde svoje znanje engleskog jezika, što će im omogućiti bolji učinak u radu. Oni će pohađati dva semestra koji će trajati po četiri meseca. NUNS je u saradnji sa Ambasadom SAD od 2003. bio veoma uspešan u organizovanju stručnih obuka za novinare i druge medijske profesionalce. Radionice organizovane proteklih godina pokazale su se korisnim na mnogo načina. NUNS redovno prati trendove u novinarstvu i odgovara na potrebe novinara koje su mapirane istraživanjem članstva.

 

Ukupno četiri radionice, dve po temi, pokrivaće teme mobilnog novinarstva (MoJo) i digitalnih alata za verodostojno izveštavanje i proveru činjenica. MoJo će biti od velike pomoći novinarima koji će moći da koriste sopstveni pametni telefon za brzu proizvodnju kvalitetnih medijskih sadržaja za različite medijske platforme. Alati za proveru činjenica osiguraće da su informacije koje razmenjuju novinari verodostojne i tačne.

 

Kurs engleskog jezika omogućiće novinarima pristup i bolje razumevanje informacija iz izvora na engleskom jeziku. Ojačaće ne samo njihove lične kapacitete, već i samopouzdanje da aktivno učestvuju i u brojnim onlajn kursevima na engleskom jeziku. Svi novinari se mogu prijaviti na radionice i kurs engleskog jezika u datom vremenskom periodu.

 

Cilj projekta:  Unapređivanje znanja i profesionalnih veština novinara, a samim tim i njihova bolja konkurentnosti na tržištu.

 

Specifični cilj projekta: Unapređivanjem profesionalnih veština pojedinačnih novinara, čitave njihove redakcije će moći da unaprede svoj rad.

Tagovi

Povezani tekstovi