Novinar Pančevo Si Ti Slobodan Dukić dao izjavu policiji nakon pretnji

„Neće me zastrašiti“

foto: Pančevo Si Ti
foto: Pančevo Si Ti

Novinar portala Pančevo Si Ti (pancevo.city) Slobodan Dukić, kome je nepoznati počinilac (ili više njih) ostavio dva pogrebna venca pred ulazom na porodično imanje, u Šumarku (Opština Kovin), dao je izjavu u policiji.

Dukić navodi za sajt NUNS-a da je policija došla kod njega i uzela izjavu da bi ga sinoć ponovo zvali da uzmu istu izjavu i da potpiše službenu belešku. Dukić smatra da će sada predmet da se prebaci u Više tužilaštvo u Smederevu. Dukić ističe da im je rekao na koga sumnjam i od koga je dobijao pretnje i pozive proteklih dana.

 

“Konkretno te osobe se dovode u vezu sa mojim poslednjim tekstom u kojem sam pisao da osoba bliska predsedniku opštine Kovin, Dušan Maksimović, poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj školi. Poručujem im da me ovde neću zaustaviti i da ću narednih objavljivati tekstove – ko sve u javnim preduzećima ima lažne diplome”, ističe Dukić.

 

Nezavisno udruženje novinara Srbija je ponudilo Dukiću svu neophodnu pravnu pomoć kojom raspolaže tokom procesa suđenja.

Tagovi

Povezani tekstovi