Nenad Blagojević pobednik konkursa „Cvet jednakosti“

Nenad Blagojević, novinar i osnivač portala Priče sa dušom, pobednik je novinarskog konkursa „Cvet jednakosti“ koji je, osmu godinu zaredom, raspisalo Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga u Užicu.

Blagojević, kome je kao laureatu konkursa pripala statua „Cvet jednakosti“, pobedio je i u kategoriji internet portala za tekst „Samo kolica i put“ o avanturama mladog Marka Veličkovića iz Novog Sada koji, bez obzira na to što koristi invalidska kolica, putuje po svetu.

Natalija Vidić iz Dopisništva RTS u Užicu je nagrađena u kategoriji TV novinastva i to za prilog „Iako bez noge, Radoman se ne predaje“ o ponosnom čoveku iz prijepoljskog planinskog sela Brajkovca koji, koristeći štake, obavlja svakodneve poslove na svom porodičnom imanju.

Jelena Stojković, novinarka Večernjih novosti iz Vranja, nagrađena je u kategoriji štampani mediji za tekst „Poezija kao terapija“, kojim vešto i bez patetike opisuje mladu Anu llić iz Vladičinog Hana, koja se od malena bori sa bolešću i pokušava da svojim stihovima nađe put do čitalaca i da sebi obezbedi finansijsku potporu.

Žiri, u čijem sastavu su bile Ljiljana Bukvić, novinarka Danasa, i Tatjana Dimitrić Mijailović, novinarka Dopisništva RTS u Šapcu, nije dodelio nagradu za radio reportažu, uz objašnjenje da su pristigla samo dva rada koja nisu u dovoljnoj meri ispunila krirterijume konkursa.
Specijalno priznanje za izuzetan doprinos stvaranju izjednačenih mogućnosti za osobe sa invaliditetom u Užicu je dodeljeno Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi „Prvi partizan Užice“.

Na konkursu, na koji je ove godine pristiglo 13 radova, nagrađuju se prilozi koji su objavljeni u nacionalnim, regionalnim i lokalnim medijima i koji promovišu aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom.

Konkurs je deo manifestacije „Kikini dani“ koja podseća na Užičanku Tijanu Petrović Kiku (1985- 2013), dugogodišnju portparolku Udruženja i aktivistkinju u borbi za prava osoba sa invaliditetom.

Ana Đokić, sekretarka Udruženja je navela da će se ta manifestacija održati i da će se nagade uručiti naknadno, kada to bude dozvolila epidemijska situacija.

Tagovi

Povezani tekstovi