Potvrđena presuda protiv napadača na Daška Milinovića

Foto: N1
Foto: N1

Presudu, kojom su izvršioci i podstrekač napada na radijskog voditelja Daška Milinovića oglašeni krivim, potvrdio je danas Viši sud u Novom Sadu.

Okrivljeni U.S. osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 meseci, koja će se izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, okrivljeni  N.K. osuđen na kaznu zatvora od 1 godine i 2 meseca, dok je zbog podstrekavanja na napad, okrivljeni M.E. osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 1 godine i 4 meseca, navodi se na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu.

 

Napad na radijskog voditelja Daška Milinovića dogodio se u aprilu 2021. godine u Novom Sadu, kada su ga napadači poprskali biber sprejom u lice, a potom ga udarali metalnom palicom. Podstrekač im je za ovaj napad obećao novčanu naknadu.

 

Prvostepena presuda za ovaj napad doneta je u decembru, nakon čega je Milinović za N1 rekao da je država iskoristila priliku da ispadne dobra, da ima utisak da su sudija i tužilac časni ljudi, ali i izrazio sumnju da će saznati motive napada.

 

Tagovi

Povezani tekstovi