Promocija zbirke tekstova Denisa Kolundžije u subotu u Novom Sadu

Izvor: N1
Izvor: N1

Zbirka tekstova novinara Denisa Kolundžije biće promovisana u subotu u prostorijama NDNV-a

 

Promocija zbirke tekstova Denisa Kolundžije, našeg prerano preminulog kolege, biće održana u subotu, 22. juna, u 12 časova, u prostorijama NDNV u Novom Sadu, Sutjeska 2 (gornji ulaz 8, kod Suda).

 

U zbirci pod nazivom „Dobri duh“ objavljen je deo tekstova iz Kolundžijinog bogatog novinarskog opusa zbog kojeg je on novinar sa velikim „N”, piše u pozivu NDNV-a.

 

Na promociji će govoriti njegovi dugogodišnji prijatelji, kolege i Denisov otac Dušan Kolundžija, koji je ujedno i priredio ovu zbirku.

 

„Biće to prilika da se podsetimo izuzetnih profesionalnih dostignuća i ličnih iskustava koja su oblikovala njegov jedinstveni karakter i stil pisanja, a sve to na simboličan datum – Denisov rođendan.

 

Nakon promocije predviđeno je vreme za druženje i osveženje”, piše NDNV.

 

Denis Kolundžija preminuo je 21. januara 2024. godine.

 

Bio je zamenik glavnog i odgovornog urednika Cenzolovke. Za naš portal počeo je da piše 2016, da bi od 2017. godine bio uključen u sve aspekte rada našeg medija i Slavko Ćuruvija fondacije.

 

Pored Cenzolovke, pisao je za Autonomiju, VOICE , BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

 

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“, objavljene oktobra 2012. godine.

 

Denis Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

 

Izvor: Cenzolovka

Tagovi

Povezani tekstovi