Puls Evrope: događaj „Koliko je zelena Evropa“

puls evrope

U okviru obeležavanja Evropske zelene nedelje, projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“ i Delegacija eu U Srbiji organizuju događaj „Koliko je zelena Evropa – prezentacija najboljih praksi zaštite životne sredine u EU“ u četvrtak, 6. juna 2024. godine u Beogradu.


Prezentacija najboljih praksi EU u sektoru zaštite životne sredine će se održati u tri dela:

 

– Tokom projekcije filma (u trajanju od 25 minuta) „Zelena Evropa“ u produkciji RTS-a, koji je kompilacija medijskih izveštaja iz šest zemalja EU, nastalih uz podršku projekta Puls Evrope. Sve medijske priče fokusirane su na zaštitu životne sredine (različiti aspekti);

– Na panel diskusiji u kojoj će učestvovati autorka filma, novinarka/urednica RTS-a Dragana Živojnović, programski menadžer Delegacije EU Antoan Avinjon, projektni menadžer Beogradske otvorene škole Lazar Jovčić i novinarka/urednica Ekolista Majda Adlešić. Oni će zajedno sa publikom podeliti šta je EU učinila za svoje države članice u oblasti zaštite životne sredine, kao i gde se Srbija danas nalazi u svojim naporima da dostigne evropske standarde, uz finansijsku pomoć EU i

– Kroz izložbu fotografija koja prikazuje najvažnije podatke o standardima i politikama zaštite životne sredine u nekoliko zemalja EU. Događaj će biti i prilika da novinari koji su učestvovali u program medijskih poseta podele svoja profesionalna iskustva.
 
Pozivamo vas da nam se pridružite i doprinesete razgovoru o ovoj važnoj temi. Agenda je u prilogu ove poruke.

Projekat će omogućiti refundaciju putnih troškova za kolege i koleginice koji dolaze van Beograda.

Molimo vas da, ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete, pošaljete mejl na adresu [email protected], kako bismo tehnički lakše organizovali rad.

 

Celu agendu događaja pogledajte ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi