REM dozvolio Željku Mitroviću da kupi „Rok radio“

Foto: Printscreen/TV Pink
Foto: Printscreen/TV Pink

„Pink Media Grup“ u vlasništvu Željka Mitrovića dobila je dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da kupi 100 odsto „Rok radija“, objavljeno je na portalu pomenutog tela.

REM je odgovor poslao u maju ove godine, i u njemu navodi da se planira prenos 100 odsto vlasništva sa  „Master Media Mix““, firme vlasnika „Rok radija“ iz Novog Sada, na „Pink“. „Pink“ je u prilog upitu dodao i nacrt ugovora o prenosu vlasništvu. U upitu se, takođe, navodi i da je „Pink“ vlasnik „Red Media Grup“ koja ima dozvole za emitovanje radijskog signala, ali – smatra REM – prenosom vlasništva „Rok radia“ neće se narušiti „medijski pluralizam“.

 

Pored „Rok radija“, Mitrović ima bivšu Lagunu, odnosno „RED radio“, kao i „Pink radio“. Podsećamo, ova kupovina dolazi u trenutku kada je „Pink“ – kao i ostali medijski operateri – očekuju odluku REM koji bi u avgustu trebalo ponovo da odlučuje o dodeljivanju nacionalnih frekvencija za televizije. Inače, organizacija „Kreni promeni“ skupila je već 200.000 potpisa građana za oduzimanje frekvencija „Hepiju“ i „Pinku“. Mitrović je uzvratio kontrapeticijom za podršku rijalitijima.

 

Tagovi

Povezani tekstovi