Stipendije za master studije za 2021/22. godinu na FPN

Foto: Pixabay

Misija OEBS-a u Srbiji podržava reforme u  oblasti medija u zemlji, uključujući razvoj medijske politike i njenu primenu. To isto predviđa i Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine, koju je Vlada Republije Srbije usvojila u januaru 2020, posle inkluzivnog procesa koji je Misija OEBS-a u Srbiji podržala.

Kako bi se ojačali kapaciteti mladih stručnjaka u oblastima medijske regulative, medijske politike i medijskog sistema, a imajući u vidu promene u digitalnom prostoru, Misija OEBS-a u Srbiji obezbediće dve stipendije u visini pune školarine za studente/studentkinje Master akademskih studija komunikologije za školsku 2021/22. godinu, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. 

 

Detalji programa su dostupni na sledećoj veb stranici: http://www.fpn.bg.ac.rs/master-studije-komunikologije

 

Opšti uslov:

 

Svi kandidati/kandidatkinje za stipendije za Master akademske studije komunikologije moraju da budu državljani Republike Srbije.

 

 Procedura:

 

  1. Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju za stipendiju za Master akademske studije komunikologije slanjem motivacionog pisma na sledeće email adrese: snjezana.milivojevic@fpn.bg.ac.rs i tijana.blagojev@osce.org, uz naznaku “Stipendija Misije OEBS-a u Srbiji za Master akademske studije komunikologije”. Prijava traje od 15. do 30. septembra 2021. godine. U motivacionom pismu kandidati/kandidatkinje treba da navedu zašto žele da upišu ovaj studijski program, na koji način se sadržaj i struktura programa uklapaju u profesionalne i akademske ciljeve koje žele da postignu i zašto smatraju da su prava osoba za dobijanje ove stipendije.
  2. Za stipendiju će se razmatrati kandidati/kandidatkinje koji su primljeni na Master akademske studije komunikologije a koji nisu ostvarili pravo na budžetsko finansiranje na ovim ili drugim master studijama. 
  3. Panel koji čine predstavnici Fakulteta političkih nauka i Misije OEBS-a u Srbiji pregledaće prijave i pozvaće izabrane kandidate/kandidatkinje na intervju.
  4. Rangiranje se vrši na osnovu akademskog uspeha, mesta na rang listi kandidata/kandidatkinja za prijem na Master akademske studije komunikologije, motivacionog pisma i intervjua. Informacije o uspešnim kandidatima/kandidatkinjama biće dostupne do početka upisa na Master studije komunikologije u  akademskoj 2021/22 godini.

 

Misija OEBS-a u Srbiji podstiče ravnopravnost i jednake mogućnosti za sve. Ohrabrujemo kvalifikovane kandidatkinje da se prijave. 

Tagovi

Povezani tekstovi