Urednik Ekonomije u „Danasu“ Aleksandar Milošević postaje zamenik direktora u „Novoj ekonomiji“

Snimak ekrana N1
Snimak ekrana N1

Dosadašnji urednik rubrike „Ekonomija“ u listu „Danas“ Aleksandar Milošević potvrdio je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da od sutra postaje zamenik direktorke medijske kuće „Nova ekonomija“, u kojoj će, uz rukovodeću poziciju, raditi i kao novinar i kolumnista.

 

Razlog odlaska iz „Danasa“ posle 14 godina, kaže Milošević, nije ponuda „Nove ekonomije“, već to što se način na koji on i Junajted medija gledaju na novinarstvo razlikuje.

 

Kako kaže, pre svega je otišao iz Junajted medije.

 

„Kada je u pitanju ‘Danas’, radio sam tamo 14 godina i mogao bih još toliko tu da budem. Kada se radi o Junajted mediji i meni, postoje razlike u načinu na koji gledamo na odnos prema novinarima i novinarstvu“, dodaje on.

 

Milošević kaže da je imao nekoliko ponuda pre one iz „Nove ekonomije“, ali da je nakon razgovora sa Biljanom Stepanović odmah znao da je rad u „Novoj ekonomiji“ podrazumevao da nastavi da radi u skladu sa novinarskim principima u koje veruje, što je, kako dodaje, činio i do sada.

 

Odlazak iz „Danasa“ , kako kaže, nije lak, jer je više od decenije proveo u ovom listu, radeći najpre kao novinar, a zatim i kao urednik rubrike „Ekonomija“.

 

„Otići od svih tih ljudi koji su zaista vrhunski novinari, možda i neki od najboljih novinara koje znam, nije lako. Trudili smo se da to novinarstvo bude pravo i da radimo kako smo mislili da bi trebalo. Žao mi je što ostavljam ljude iz moje rubrike sa kojima sam radio, i mlađe i starije kolege. Ipak, novinarstvo me je naučilo tome da je svet mali, radni vek dug i da to što od sutra ne radimo zajedno ne znači da nećemo ubuduće“, dodao je on.

 

Izvor: UNS

 

Tagovi

Povezani tekstovi