Višnja Aranđelović: Na sednici REM sam rekla da me je stid ako donesemo odluku da ćemo stupiti u štrajk

Mesto: Beograd
Datum: Wed Jul 13 17:32:26 CEST 2022
Dogadjaj: KIOSK/MEDIJI - u sedištu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nastavljeni su razgovori sa kandidatima za nacionalne frekvencije - Nova S televizija
Fotoreporter: Milica Vuckovic
Licnosti: Olivera Zekic
Izvor: FoNet Milica Vuckovic
Mesto: Beograd Datum: Wed Jul 13 17:32:26 CEST 2022 Dogadjaj: KIOSK/MEDIJI - u sedištu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nastavljeni su razgovori sa kandidatima za nacionalne frekvencije - Nova S televizija Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: Olivera Zekic Izvor: FoNet Milica Vuckovic

Članica Saveta Regulatornog tela za emelktronske medije (REM) Višnja Aranđelović izjavila je u nedelju da je glasala protiv odluke da REM stupi u štrajk zbog „pritisaka opozicionih stranaka i nevladinih organizacija“ i istakla da je na sednici REM rekla da ju je stid ako bude odlučeno da REM počne sa štrajkom.

Aranđelović je u Utisku nedelje rekla da je REM telo koje je osnovala država, da postoje pritisci u svakom javnom poslu i da članovi REM moraju da budu pripremljeni na pritiske, jer je „naš posao je da tim pritiscima odolevamo“, prenosi Nova.rs.

 

Ona je objasnila da je odluka o štrajku REM-a doneta na hitnoj elektronskoj sednici i da nije znala da je ona bila poznata u medijima i pre nego što je doneta.

„Nisam znala za to, na sednici sam rekla da me je stid ako donesemo odluku da ćemo stupiti u štrajk“, navela je Aranđelović.

 

Ukazala je da je REM državna ustanova kojoj zakon nalaže nezavisnost i da ne može da stupi u štrajk.

 

„To je kao da vlada štrajkuje, kao kada bi predsednik Srbije rekao da neće da ide u Brisel da pregovara“, istakla je Aranđelović.

 

Dodala da ne oseća pritiske ni vlasti ni opozicije i navela da nju „nikada niko nije okrenuo telefonom, nije poručivao ništa preko prijatelja“ i da joj niko nije pretio.

„Neko ove ljude koji protestuju ispred REM shvata kao pritisak, ali ja ne osećam da mene neko pritiska“, istakla je Aranđelović.

Tagovi

Povezani tekstovi