Leteća privatizacija Jat radija

Beograd-Radio Jat prodat je za oko 30.000 evra, ekspresno, za samo devet dana, suprotno zakonu i važećim uredbama, subotičkoj televiziji u vlasništvu firme „Simeks“. Prodaja je, tvrde izvori Kurira upućeni u ceo posao, obavljena mimo Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnom aukcijom jer taj dokument strogo propisuje da je pre prodaje kapitala i imovine javnom aukcijom neophodno objaviti poziv najmanje 30 dana pred zakazanu aukciju.


Međutim, objašnjava naš izvor, Jat radio je prodat 20 dana pre isteka roka od 30 dana jer je javni poziv za njegovu privatizaciju objavljen u Politici 11. marta, a već 20. marta radio je uknjižila subotička televizija.


– Osim toga, ubrzana privatizacija radija veoma je čudna i zbog toga što su ostala preduzeća koja su izdvojena iz „Jat ervejza“ već mesecima u postupku privatizacije. Reč je o „Jat keteringu“, „Jat apartmanima“ i hotelu „Slavija“ – precizira izvor Kurira, dodajući da je u privatizaciji Jat radija „sproveden neki treći model privatizacije, nepoznat pravnicima i zakonu, budući da su korišćeni ili tender ili javna aukcija“.


– Očigledno je da se nekome žurilo – zaključuje izvor Kurira. Ističući da ni u koga ne može da pokaže prstom, on ipak ukazuje na činjenicu da u Upravnom odboru Jat radija sede članovi NS i SPO, gde bi „i trebalo tražiti one koji su dali nalog za ubrzanu privatizaciju“.


Međutim, dok Momčilo Kostić, direktor i glodur Jat radija, potvrđuje da je radio prodat za 30.000 evra subotičkoj televiziji, Nebojša Starčević, generalni direktor „Jat ervejza“, osnivača pomenutog radija, tvrdi da ne zna da li je prilikom prodaje poštovana zakonska procedura jer je, kako kaže, sve išlo preko Agencije za privatizaciju.


– Znam da je radio prodat za oko 30.000 evra, ali ne znam kome. Ta informacija nas više ne interesuje jer je radio izdvojen iz Jata. Verovatno se žurilo zbog toga što bi Jat radio izgubio dozvolu za rad i frekvenciju – tvrdi Starčević.


 

Tagovi

Povezani tekstovi