Mediji kao devedesetih

– Javni servis Srbije uglavnom prenosi ono što se može nazvati zvaničnom verzijom događaja, dok B92 izbegava vesti protokolarnog karaktera. To se najbolje videlo onog dana kada je Skupština usvojila predlog Ustava. RTS je prenosio samo ono što se dešavalo u Parlamentu, dok je B92 pustio i sliku protesta ispred zgrade Skupštine – kaže Radojković.


Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka, ocenio je da radio-stanice koje su dobile frekvenciju nastavljaju da rade na isti način kao i pre konkursa za dodelu frekvencija.


Vladimir Cvetković, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije, rekao je da je monitoring poštovanja medijskih zakona dugoročan projekat i da mu nije jasno što se niko nije obratio Savetu RRA koji ima detaljnu analizu programa.


Jelena Surčulija iz Misije Oebsa u Srbiji ocenila je da je prvo što upada u oči kod Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji to što ponovo jača uticaj izvršne vlasti na RRA pošto sad vlada, a ne Skupština daje saglasnost na finansijski plan Agencije.

Tagovi

Povezani tekstovi