Petnaest godina regionalne informativne agencije JUGpress

Foto: Jugpress
Foto: Jugpress

Regionalna informativna agencija JUGpress juče je obeležila petnaest godina postojanja.

„U ovih petnaest godina preživeli smo mnogo toga. Različite vrste pritisaka i pretnji, otvorenih ili prikrivenih, pokušaje vlasti da nas ugase, više puta je sajt hakovan, finansijsko iscrpljivanje, koje traje i dalje, pokušaje diskreditacije i etiketiranja, ali i crtanja mete kroz različite spinove i izmišljene priče“, navodi se u saopštenju.

 

JUGpres je kao najnoviji pokušaj zatrašivanja naveo dve tužbe beogradske kompanije „Milenijum tim“, iako su njeni novinari „samo radili svoj posao i izveštavali sa pres konferencije jedne opozicione stranke“.

 

Petnaestu godišnjicu JUGpress je, kako sam navodi, dočekao sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju TV JUGpress.

 

JUGpress je prva agencija u Srbiji osnovana van Beograda, sa sedištem u Leskovcu i prati dešavanja na jugu Srbije sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu, na Kosovu i Metohiji, u severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

Tagovi

Povezani tekstovi