Demonstranti protiv vakcina u Londonu upali u zgradu više televizija

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Više desetina demonstranata protivnika antikovid restrikcija i vakcinacije provalili su danas u zgradu u Londonu gde se nalazi nekoliko britanskih televizija.

Dok je stotine demonstranata protivnika vakcina hodalo ulicama grada, deo njih je probio obezbeđenje kod sedišta Aj-Ti-Ena (ITN), gde se prave vesti za televizije Aj-Ti-Vi (ITV), Čanel 4 i Čanel 5 i okupio se kod recepcije.

 

Usmerili su se na jednog voditelja i uzvikivali „sad uzimaju našu decu“, pošto je u Velikoj Britaniji vakcinacija proširena na uzrast od 16 do 17 godina.

 

Policija koja je pozvana, samo je saopštila da su demonstranti napustili zgradu kada su oni došli.

 

„Mi smo protiv masovnog testiranja sa sumnjivim PCR testovima i vakcinacije dece“, rekla je za Frans pres jedna demonstrantkinja.

 

Drugi demonstrant je rekao da masovni mediji samo govore o umrlim od kovida, a da niko nije javljao o smrtnom slučaju zbog vakcina.

 

Zgrada je tokom popodneva bila pod jakom policijskom zaštitom, javio je fotograf agencije Frans pres.

 

„Napadi na novinare zbog njihovih reportaža o korona virusu zabrinjavaju“, rekao je portparol ITN-a. „Te akcije su za posledicu imale da spreče novinare da nastave svoje aktivnosti sakupljanja informacija, što ITN čvrsto osuđuje“, dodao je on.

 

Početkom avgusta nekoliko desetina ljudi okupilo se da demonstrira ispred prostorija Bi-Bi-Sija (BBC) na zapadu Londona. Policija ih je oterala.

 

Vakcinacija protiv kovida-19 nije obavezna u Velikoj Britaniji gde je antivakserski pokret vrlo ograničen, oko 90 odsto odraslih dobilo je najmanje jednu dozu vakcine.

Tagovi

Povezani tekstovi