Ekran čeka odbornike

cuprija-23

[box align=’box-center’ id=’8086′]

Nigde ne piše da za privatizaciju postoji alternativa, u vidu likvidacije ili  stečaja, pa smo se obratili odbornicima od kojih zahtevamo da hitno preispitaju svoju odluku i ponište je.

Zbog hitnosti, predsednica SINOS Dragana Čabarkapa i ja zatražili samo da nas primi ministarka Kori Udovički  navodi Matić i precizira da je SO odlučila da likvidira RTV samo četiri dana posle dogovora sa predsednikom opštine da se Agenciji za privatizaciju  dostavi procena vrednosti, kako bi ovaj elektronski medij ušao u proces privatizacije. 

Umesto toga, televizija je naprasno likvidirana.

Tačno je da Sindikat nije dao mišljenje o opštinskom programu tehnološkog viška, ni pozitivno, ni negativno, ali samo zato što je bio nepovoljan po radnike.

Vladin socijalni program, koji bi se realizovao posle privatizacije, bio je znatno bolji i po njemu bi radnici sa većim brojem godina staža dobili od 4.000 do čak 7.000 evra, dok su se opštinske otpremnine kretale oko 200.000 dinara objašnjava Matić, navodeći da trenutno ni Sindikat ne zna kakav je status zaposlenih.

Od 29 radnika, koliko ih je u RTV ostalo od kad je devetoro kolega prihvatilo opštinski program, neki su na godišnjem odmoru, neki rade, dok je drugima rečeno da ne dolaze na posao…

Nikakva rešenja još nisu dobili. Ćuprijom, inače, kruže priča da je lokalna vlast odlučila da likvidira „svoju“ televiziju iz straha da je ne kupi neko ko ne podržava ovde vladajuću „garnituru“…

Prekršeni zakoni

Direktor RTV Ćuprija po Zakonu je bio obavezan da Agenciji za privatizaciju dostavi procenu njene vrednosti. U suprotnom, predviđeni su krivično gonjenje i kazne, a što se tiče odbornika, i oni su pokretanjem postupka likvidacije prekršili Zakon o javnom informisanju i Zakon o privatizaciji  tvrdi Dragana Čabarkapa, predsednica Sindikata novinara Srbije (SINOS).

Tagovi

Povezani tekstovi