Konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti “REFLEKSIJA”

Slika: Canva
Slika: Canva

Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija raspisuje Konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti “REFLEKSIJA”.

 

ZAŠTO OVA NAGRADA:

 

Cilj ustanovljenja Nagrada za dostojno izveštavanje je promocija dostojnog i ne-senzacionalističkog izveštavanja o siromaštvu, koje prikazuje različite aspekte i oblike siromaštva, sa poštovanjem predstavlja osobe koje žive u siromaštvu i bavi se dubljim posmatranjem fenomena siromaštva i njegovim uzorcima.

ZAŠTO JE DRUGAČIJA:

Nacionalna Nagrada za dostojno izveštavanje predstavlja netipičnu nagradu, s obzirom da je žiri koji će ocenjivati novinarske radove sastavljen isključivo od osoba sa iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti (nezaposleni mladi, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, korisnici socijalnih usluga i dr.).

KAKO SE PRIJAVITI:

Na konkurs može aplicirati jedan autor/ka ili grupa autora/ki u 4 različite kategorije:

 

  • Štampani/online mediji,
  • TV prilog,
  • Radio/podkast prilog i
  • Fotografija u medijima.

 

Autori/ke se mogu prijaviti popunjavanjem elektronske fome koja se nalazi OVDE ili popunjavanjem obrasca koji se nalazi u prilogu ovog poziva.

Autori/ke radova (štampani mediji i fotografija) koji nisu objavljeni u elektronskom format šalju skenirani rad u pdf formatu na mejl [email protected].

Pravo učešća na konkursu imaju svi novinari i medijski fotografi, koji žive i rade na teritoriji Srbije. Na konkurs se mogu prijaviti i studenti novinarstva i fotografije.

Novinarski radovi sa kojima se konkuriše moraju biti objavljeni u periodu od 1. marta 2023. godine do 29. Februara 2024. godine.

Fotografije kojima se konkuriše moraju biti snimljene/objavljene u Srbiji u periodu od 1. marta 2023. godine do 29. Februara 2024. godine.

Konkurs je otvoren od 30. aprila do 20. maja 2024. godine u ponoć.

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA KONKURS – Refleksija 2023 – 2024

 

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU – Refleksija 2023 – 2024

 

Tagovi

Povezani tekstovi