„Media Jam“ – konkurs otvoren do 12. jula

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija u Srbiji pokreće novu, drugu po redu „Media Jam“ inicijativu, ovog puta posvećenu održivim rešenjima u oblasti inovativnih digitalnih medija fokusiranih ka lokalnim zajednicama.

 

Nakon uspeha inicijative iz 2019. godine tokom koje je lansirana platforma Podcast.rs i pružena podrška razvoju čitavog podkasting ekosistema u zemlji, novi „Media Jam“ želi da podrži novu i kreativnu energiju u oblasti lokalnog informisanja i pomogne timovima i učesnicima da odgovore na potrebe građana u lokalnim zajednicama.

 

„Ako veruješ da bi svi trebalo da znaju šta se oko njih dešava, kakve odluke se donose i kakav će to imati uticaj na njihov život. Ako te zanimaju teme iz oblasti važnih za lokalnu zajednicu – od obrazovanja i životne sredine, preko lokalne politike i ekonomije, do kulture ili sporta. Ako želiš da iskoristiš svoje iskustva iz novinarstva, društvenog aktivizma, digitalnog marketinga, ICT tehnologija ili sličnih oblasti. Prijavi se na Media Jam“, navodi se u pozivu na novi Media Jam.

 

Kako se dodaje, svi timovi koji imaju želju, motiv i ideju da razviju nešto važno za svoju zajednicu i nešto što nedostaje brojnim zajednicama širom Srbije pozivaju se da se prijave do 12. jula.

 

Ovog puta je „Media Jam“ zamišljen kao serija sesija sa domaćim i stranim ekspertima iz oblasti digitalnih medija, koji će u periodu od 26. jula do 20. avgusta učesnicima pomoći da pripreme prezentaciju i biznis plan koje će predstaviti žiriju na velikom „demo day“ događaju 26. avgusta.

 

Najbolje, održive ideje očekuje prilika za finansiranje u iznosu do 10.000 dolara i najnoviji telefon marke Motorola, svetski poznate kompanije u industriji mobilnih komunikacija, koja podržava organizaciju ovogodišnjeg Media Jam.

 

Učešće je besplatno, a svoju prijavu možete da popuniti ovde na https://bit.ly/3wgnDYt

Tagovi

Povezani tekstovi