Mitrović: Ako Pink ne dobije nacionalnu frekvenciju, više nećemo konkurisati

Foto: Printscreen/TV Pink
Foto: Printscreen/TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) sutra će završiti obilazak svih 14 televizija koje su konkurisale za nacionalnu frekvenciju, nakon čega će do kraja meseca odlučiti koje četiri TV će u narednih osam godina imati pokrivenost na teritoriji čitave Srbije.

Poslednji dan je rezervisan za televiziju Pink, a njen vlasnik Željko Mitrović izrazio je za Danas očekivanje da će ružičasta televizija ponovo dobiti frekvenciju, uz konstataciju da ako se to ne desi, više neće ni konkurisati.

 

– Važno je da sve bude po pravilima i zakonu. Verujem da će u sutrašnjem obilasku Pinka od strane REM-a svi biti pozitivno iznenađeni sa prezentacijom tehničkih i studijskih kapaciteta, jer sam siguran da ovog trenutka ni BBC ni RTL nemaju bolje i kvalitetnije studijske i ostale tehničke kapacitete – poručio je Mitrović.

 

Prema njegovim rečima, po svom obimu, ti kapaciteti su dovoljni ne za jednu „već za 10 nacionalnih televizija“.

 

– Ovo je definitivno poslednji konkurs na kome TV Pink učestvuje, jer za manje od par godina biće obesmišljena dozvola za nacionalno pokrivanje. Danas je kablovska penetracija u Srbiji oko 85 odsto, kad bude prešla 95 procenata verujem da ni jedna komercijalna televizija više neće tražiti dozvolu za nacionalno pokrivanje jer se to upravo desilo i u drugim zemljama. U Sloveniji su i POP TV i Kanal A, dve liderske televizije, vratile svoje dozvole za nacionalno pokrivanje kad je kablovska penetracija prešla 95 odsto – navodi Mitrović.

 

Naš sagovornik je prošle sedmice, zajedno sa još 13 direktora odnosno glavnih urednika televizija, predstavljao elaborat i odgovarao na pitanja članova Saveta REM-a na osnovu kojih će oni odlučiti koje televizije će ubuduće imati nacionaln frekvenciju.

 

Iz REM-a nam je nezvanično potvrđeno da će se razgovori na terenu, u prostorijama televizija, završiti sutra, a da će do 1. avgusta biti poznato koje televizije će dobiti nacionalnu pokrivenost.

 

Tagovi

Povezani tekstovi