Mladi novinari po meri Laze Kostića

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nagradni letnji kurs novinarstva “Mladi novinari po meri Laze Kostića”, namenjen deci i mladima, biće održan od 23. do 27. avgusta, od 18 i 19 časova, u prostorijama Digitalnog omladinskog centra, Vojvode Putnika 1. Broj učesnika je ograničen, a kandidati mogu da se prijave na broj 064 464 9914 ili na i-mejl adre-su fondacijalazakosticl99lgmail.com. Kurs je moguće pratiti i preko Zum platforme.

Program “Lazini novinari” održava se povodom 140 godina postojanja Udruženja novinara Srbije, 180 godina rođenja njegovog prvog predsednika Laze Kostića i 30 godina od osnivanja Fondacije “Laza Kostić”.

 

U okviru kursa, novinar i urednik Zoran Surla mlade će uputiti u suštinu dobrog novinarstva, nakon čega će imati priliku da na savremen način pripreme svoje izveštaje.

 

Najbolji radovi će biti objavljeni na društvenim mrežama Fondacije “Laza Kostić”, a njihovi autori osvojiće nagrade kao što su besplatan vikend na petom festivalu “Kostić Lazi na zvezdanoj stazi” u Somboru, vrednu knjigu, disk, poklon-posetu najstarijoj novosadskoj poslastičarnici “Carigrad” i medonosni proizvod muzeja pčelarstva “Živanović”.

 

Letnji kurs novinarstva organizuju Fondacija “Laza Kostić” i Digitalni omladinski centar Gradske biblioteke u Novom Sadu. V. Horvat

Tagovi

Povezani tekstovi