Vukotić uvek uz režim i vlast

Nataša Marković, jedna od predstavnika bivših radnika „Novosti“ koji su podneli tužbu sa zahtevom da se poništi nezakonita privatizacija te kompanije, istakla je da oni već pet godina vode sudski proces.
– U vreme kad su upisivane akcije „Večernjih novosti“ o tome nismo bili obavešteni. Ono što tražimo je poništenje privatizacije, ali i da oštećeni bivši radnici te kompanije dobiju presudu o obeštećenju – objasnila je Nataša Marković. Ona je kazala da je Vukotić, u vreme kada je Svetozar Marović bio predsednik zajedničke srpsko-crnogorske države, primio novac o kojem se tek danas priča.
– Umesto da budu sluge svojih čitalaca, „Večernje novosti“ bile su sluga svakog režima sa kojima se Manojlo Vukotić nagodio posle 2000. godine. Obećavamo njemu, državi i kompaniji „Novosti“ da ćemo pravdu, ako je ne nađemo u Srbiji, tražiti u Strazburu – istakla je Nataša Marković, dodavši da je prethodni advokat oštećenih bivših radnika „Novosti“ Nikola Novaković bio u sukobu interesa i „zloupotrebio“ klijente, jer je u to vreme bio i predsednik Odbora Skupštine Srbije. Advokat koji sada zastupa bivše radnike „Novosti“, Branko Pavlović, rekao je da je ovo jedan od retkih slučajeva privatizacije u kojoj je apsolutno sve nezakonito.
– Privatizacija iz 2001. godine je poništena. Novim rešenjem je brisana društvena svojina u toj kompaniji i država upisana kao najveći pojedinačni akcionar. Takvim nezakonitim postupanjem u slučaju „Novosti“ država, oličena u tri prethodne vlade, i Manojlo Vukotić, kao direktor i glavni i odgovorni urednik, pokazali su da za njih zakoni ne važe – istakao je Pavlović.
Radmila Stanković, jedna od oštećenih, bivšeg glavnog urednika „Večernih novosti“ Radeta Brajovića optužila je da je u vreme režima Slobodana Miloševića sprečavao da „nepodobni“ novinari budu upisani u spisak akcionara tog lista.

Tagovi

Povezani tekstovi